Balterio Vinyl

Met zijn nieuwe rigid vinylcollectie beantwoordt Balterio eens te meer aan al je buitengewone verwachtingen. De Balterio rigid vinylvloeren vormen de perfecte combinatie van stevigheid en comfort: de planken en tegels zijn sterk, zacht, stil en watervast. En uiteraard zijn ze verkrijgbaar in alle natuurlijke dessins waar Balterio om bekend staat.

Pure kwaliteit verbeterd door technologie:

  • Pure Rigid kwaliteit,
  • Ultradun en supersterk,
  • Warm gevoel & zacht geluid,
  • Uitstekende prestaties,
  • Realistiche planken en tegels.

MEERLAAGSE VLOER

Balterio combineert zijn rigid vloeren met een sterke prestatie op akoestisch vlak met een zeer grote impactbestendigheid. Het is dus niet alleen mooi en stil maar presteert tegelijk ook zeer goed op vlak van doordrukbaarheid en krasbestendigheid.
Je verwacht een vloer die een leven lang zal meegaan, en dat is ook precies wat je krijgt: waar voor je geld, de beste prijs-kwaliteitsverhouding en een garantieperiode tot wel 20 jaar.

Balterio rigid vinylvloeren zijn vloeren van klasse 32 en dus geschikt voor residentieel en algemeen commercieel gebruik.
Ze hebben zelfs een ongeëvenaarde, uiterst slijtbestendige bovenlaag die bescherming biedt tegen krassen en vlekken.
Voor zijn rigid vinyl gebruikt Balterio 100% hoogwaardige materialen. Het gaat om pure pvc zonder kurk-, hout- of cementvezeladditieven. Het materiaal bevat ook geen schadelijke substanties aangezien de gebruikte weekmakers vrij van orthoftalaten zijn. En wat nog meer is: Balterio rigid vinyl is volledig geurloos. Dankzij Balterio’s initiatieven omtrent groene energie, worden de Balterio rigid vinylvloeren op een uiterst duurzame manier geproduceerd.

GESCHIKT VOOR RENOVATIES

Rigid vinylvloeren zijn niet alleen een prachtige oplossing voor nieuwe woningen, ze lenen zich ook uitstekend voor renovatieprojecten. Doordat Balterio rigid vinylvloeren slechts 5 mm dik en tegelijk supersterk zijn, zijn ze prima geschikt voor renovaties. Je kunt ze makkelijk bovenop een bestaande, veelal onregelmatige vloer (bv. een oude tegelvloer met voegen van maximum 5 mm breed en 2 mm diep) plaatsen en toch van een blijvend resultaat genieten.

De composietkern van de Balterio rigid vinylvloeren voorkomt doordrukking van kleinere onvolmaaktheden in de onderliggende vloer. De planken zijn dermate sterk dat oneffenheden, scheurtjes en kleine bulten niet op de vloer te zien zullen zijn.

Balterio rigid vinylvloeren hebben een hoge impactbestendigheid en kennen amper indrukkingsproblemen. De sterke kern beschermt de vloer tegen putten door hakken en poten van meubels.

Wel altijd de juiste ondervloer gebruiken.

PERFECT VLAK, COMFORTTABEL GEVOEL, STIL

Een Balterio rigid vinylvloer blijft onder alle omstandigheden perfect vlak. De glasvezelkern voorkomt vervorming. Als je de nodige uitzettingsvoeg voorziet, kan je vloer krimpen en uitzetten.
Gebruik altijd een ondervloer voor extra egaliserende en akoestische eigenschappen.
Geniet van het comfort van een rigid vinylvloer. Balterio rigid vinyl voelt aangenaam warm aan en maakt amper geluid als je erover stapt.

De meerlaagse rigid vinylplanken en -tegels hebben naast een rigide kern ook nog een zachte laag die zorgt voor een comfortabel gevoel en voorkomt geluidsoverlast. Het beste van twee werelden samen in één product.

Geen enkele andere vloer is even zacht en warm als een rigid vinylvloer. De zachte laag anticipeert het gewicht van je lichaam, waardoor de vloer merkbaar zacht aanvoelt. Een Balterio rigid vinylvloer heeft ook goede isolerende eigenschappen en neemt snel de omgevingstemperatuur aan.

De zachte laag heeft indrukwekkende akoestische eigenschappen. Reflectiegeluiden zijn amper hoorbaar, dit zorgt voor extra akoestisch comfort in je woning. Balterio rigid vinylvloeren dempen ook het transmissiegeluid, maar wij raden nog steeds aan een Balterio Transitstop ondervloer te gebruiken. Zo houd je altijd je onderburen te vriend.

SLIJTBESTENDIG, WATERVAST

Kinderen die spelen of huisdieren die rondrennen, je Balterio rigid vinylvloer kan het allemaal de baas. De performante slijtlaag beschermt je vloer tegen krassen en vlekken, waardoor je er jarenlang van kunt blijven genieten.

Rigid vinylplanken en -tegels zijn gemaakt van pvc, wat betekent dat het product watervast is. Een Balterio rigid vinylvloer is de perfecte oplossing in keukens en badkamers. Zelfs bijpassende accessoires zoals plinten en profielen hebben een pvc-kern en zijn watervast.

Balterio rigid vinylvloeren zijn watervast en vuilafstotend. Als je iets op de vloer morst, hoef je je niet langer zorgen te maken. Je maakt het in een wip schoon met een zachte borstel of zelfs met een vochtige dweil.

EEN NATUURLIJKE LOOK

Onze Balterio rigid vinylcollectie omvat zowel houten planken als stenen tegels. De planken zijn iets groter dan gewoonlijk, waardoor je rigid vinylvloer er meteen een stuk eleganter uitziet. De rigid vinyltegels hebben dezelfde afmetingen als echte tegels. Elke tegel is een volle tegel; geen optische illusies met valse groeven dus!

Aangezien Balterio zijn inspiratie uit de natuur haalt, moeten de Balterio rigid vinylvloeren allerminst onderdoen voor echte houten vloeren of tegelvloeren. Elk dessin zit boordevol details met intense lichte en donkere kleurschakeringen. Elke plank en tegel is voorzien van een extra matte bovenlaag. Stuk voor stuk prachtige houtpatronen en steenlooks.

Vloeren met telkens weer dezelfde planken zien er nep uit. Daarom investeert Balterio in natuurlijke verscheidenheid. De dessins in de Gloria collectie omvatten telkens minimaal 10 verschillende planken, elk met een eigen houtpatroon. In de Viktor collectie zijn dan weer voor elk dessin 18 verschillende tegels voorzien. In deze vloeren zie je dus amper herhaling.

KOOP ONLINE

Ons assortiment Vinyl